La jornada electoral ha estat marcada per la pandèmia de covid i l’elevada abstenció. / Ajuntament-Localpres
Amb el 99% escrutat a Rubí, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) és la força més votada a la ciutat. Des del 2012, els socialistes no guanyaven a la ciutat en unes eleccions al Parlament de Catalunya. La candidatura encapçalada per Salvador Illa ha aconseguit el 29% dels vots, un 12% més que el 2017.
En segon lloc ha quedat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que ja havia estat segona força en les darreres eleccions al Parlament. Esquerra ha incrementat lleugerament el seu percentatge de vot fins al 21%.
Junts per Catalunya ha aconseguit la tercera posició a la ciutat, després que fa tres anys fossin quarta força. Laura Borràs ha mantingut el mateix percentatge de vot que va aconseguir Junts per Catalunya en coalició amb el PDeCAT, l’11%.
En quarta força irromp Vox, que no es va presentar fa tres anys a les eleccions autonòmiques. El partit liderat a Catalunya per Ignacio Garriga ha aconseguit l’11% dels vots.
En Comú Podem ha quedat en cinquè lloc a Rubí amb un percentatge de vot molt similar a les darreres eleccions catalanes, però lleugerament inferior. La llista de Jéssica Albiach ha aconseguit el suport del 9% dels votants.
Ciutadans ha protagonitzat la davallada de la nit electoral. Si el 2017 la força taronja va ser la més votada a Rubí amb el 34% dels vots, en aquesta ocasió, la llista de Carlos Carrizosa només ha aconseguit el suport del 7% i és la sisena força política al municipi.
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), setè partit més votat a Rubí, ha guanyat en percentatge de vots, aconseguint el 5% dels vots, un 1,5% més que a les darreres eleccions.
Per últim, el Partit Popular (PP) ha tret uns resultats molt similars al de les darreres eleccions catalanes, amb una lleugera baixada del percentatge de vot fins al 3,5%.
El 0,82% dels vots han estat en blanc i l’1,35% nuls, mentre que la resta han anat a altres forces polítiques que no han aconseguit representació a la cambra catalana.
Cau en picat la participació
La participació a les eleccions al Parlament de Catalunya ha estat del 46,27%, el que significa que un 53,73% del cens no ha anat a votar. Això suposa una davallada en la participació a les eleccions de gairebé 34 punts respecte als darrers comicis catalans.